Arsager til Gron afforing i Diarre

For English Version Click Here

For det første farven på afføring generelt er på grund af farven på den spist mad og for det andet tilstand af galde udarbejdet af leveren. Normal farve af galde er grønt, og efter passende fordøjelsesprocessen, bliver det til brun. Denne proces med at fordøje tager tid, og hvis fordøjelsen proces ikke er afsluttet, og maden bevæger sig hurtigere end den normale proces, gennem tarmsystemet, er der mindre tid til galden til at være kemisk skiftet. Derfor vil det fortsat være grønt, når udskilles fra kroppen.

Generelt er grøn afføring er ikke en grund til alarm. Der kan være mange grunde til grøn afføring. Den første og mest indlysende årsag er at spise grøn mad. En person, der overvejende bruger grønne bladgrøntsager indeholder klorofyl i hans måltid, er det normalt, at han kunne have Grøn afføring.

Jern-rige fødevarer som berigede morgenmadsprodukter, rødt kød, spinat, bønner osv., og fødevarer med mørklilla farve som kunstige farver, der anvendes i is, sodavand, frugtjuice eller andre drikkevarer, sort lakrids, vegetabilsk mashes; bladgrøntsager som broccoli, salat, spinat, kål, korn, mejeriprodukter, slik. Kool-Aid, popsicles, og gelatine (Jell-O) kan også føre til regnbue-farvede afføring.

Mørk grøn farve kan vare i op til 5 dage efter indtagelse af ovennævnte fødevarer. Supplerer eller kunstige farver kan resultere i lys grøn farve til afføring.

Hos spædbørn, er farven på afføring grøn i første dage lige efter fødslen, og senere på grund af amning. Nogle baby formler kan også resultere i en grøn barn afføring.

Børn på klar-væske "hungersnød diæt" under sygdom kan det være vandfyldt afføring.

Nogle lægemidler og kosttilskud, som er kunstigt farvet, når det indtages gennem munden, ligesom jerntilskud, afføringsmidler (på grund af kortere tarm transittid), Alger, klorofyl, Børn sirup, Vitamin / mineraltilskud, eller eventuelt anden medicin, eller hvis det indeholder fructose eller sorbitol, som kan fremskynde peristaltikken kan give grøn farve til afføring.

Læs mere om dette: